Lasagne jsou italskou klasikou, v každém regionu se připravují jinak

Trochu odlišné, ale přesto italské. Napříč celým Apeninským poloostrovem jde o klasickou pochoutku, která je určená nejen milovníkům rajčat a mletého hovězího. Když se přidá česnek, rajský protlak a dalších pár ingrediencí, kde je králem jeden olivový produkt, není už co více dodat. Snad jen, že vám přejeme dobrou chuť! Pochopitelně jde jen o jeden krok na dlouhé cestě, můžete si připravit spoustu dalších zajímavých nápadů, kterých je doslova a do písmene plná Itálie. Protože se olivy pěstují i jinde, inspirujte se klidně i v řecké, chorvatské nebo španělské kuchyni.

Lasagne 2

Jednoduché recepty pro líná letní odpoledne

Nejen lasagne, ale také spoustu dalších variací na Itálii. S kořením, ale také suchým červeným vínem, které pomůže doladit výslednou kompozici, mrkví, celerem a rajčaty, abychom byli zdraví. Nevšední recepty, díky nimž potěšíte hosty na rodinné oslavě, v kombinaci s olivami vyniknou ještě o něco lépe. V kuchyni se vyplácí trochu experimentovat, nezůstávejte proto u starých způsobů, vždyť i v dnešní době je neustále co objevovat. Nezapomínejte ani na koření, které pomůže dobře doladit vše, co s takovou láskou připravujete.

spagety-carbonara

Další klasickou variací na Itálii jsou špagety carbonara, tedy jídlo, které má snad každá moderně laděná restaurace ve svém menu. Není vůbec divu, že jsou v Itálii tolik oblíbené! Vždyť příprava se počítá spíše na minuty a výsledek je skvostný, pokrm pro celou rodinu na letní dny, které tedy opravdu nechcete trávit celé v kuchyni. Boloňská omáčka v kombinaci s těstovinami určitě zachutná i skutečným gurmánům a byla by škoda ji opomíjet, zvláště pokud italskou kuchyni doslova milujeme. Nahlédněte také na OLIVUM.cz, kde je k mání extra panenský olivový olej, základní surovina nejen pro těstovinová jídla, ale i grilované ryby, zeleninová rizota a spoustu dalších nápadů.